yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu vratila se na mesto pedagoga u osnovnoj školi
Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu vratila se na mesto pedagoga u osnovnoj školi

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu vratila se na mesto pedagoga u osnovnoj školi

Posle smene koja je usledila nakon što je kao v. d. direktorka blačkog Centra za socijalni rad pokušala da sa još dve radnice nasilno izmesti maloletnu decu u hranitaljsku porodicu, Ivana Petrović se ove nedelja vratila na radno mesto koje je imala pre imenovanja na direktorsku funkciju i sada ponovo radi kao pedagog škole u Blacu. Direktorka škole Marija Ćurčić je potvrdila informaciju i tvrdi da je sve u skladu sa zakonom o radu.

Ona kaže da je bivša v. .d direktorka Centra prethodnih 15-ak godina radila u školi, te da se, nakon što je na predlog Ministarstva smenjena sa mesta direktorke Centra, vratila na radno mesto koje joj je bilo u “zamrznutom” stanju.

U skladu sa zakonom ona se ove nedelje vratila i obavlja posao koji je i pre postavljenja radila, a to je školski pedagog. Ja sam o tome odmah obavestila nadležno Ministarstvo prosvete i Školsku upravu u Nišu. Za sada nemam nikakve povratne informacije od njih, videćemo hoće li ih biti narednih dana i u skladu sa dobijenim instrukcijama ćemo i preduzimati mere, ako se to traži – kaže direktorka blačke škole.

U Školskoj upravi u Nišu potvrđuju da su doboli obaveštenje da se bivša v. d. direktorka Centra vratila na staro radno mesto pedagoga koje je zamrzla pri postavljenju na funkciju.

Ona je već sankcionisana za ono što je uradila. Mi tu ništa ne možemo, osim da pratimo njen rad i, u slučaju potrebe, reagujemo. Za sada, sve je u skladu sa zakonom – kratko je prokomentarisao Dragan Gejo, načelnik Školske uprave.

Inače, pre 10-ak dana nadležne službe blačkog Centra za socijalni rad pokušale su da na silu izmeste dvoje maloletne dece, a snimak koji se pojavio na društvenim mrežama izazvao je veliku pažnju i reakciju javnosti. Nakon čtoga je nadležno Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja osudilo postupanje zaposlenih, lokalna vlast u Blacu se ogradila od njihovog postupanja, a pre nekoliko dana na sednici Skupštine vladajuća većina je i razrešila sada već bivšu direktorku, a protiv zaposlenih radnica pokrenut je disciplinski postupak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top