yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra
Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra

Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra

Razrešenje dosadašnjeg likvidacionog upravnika koji je pre toga bio i v.d. direktor Sportskog centra u Prokuplju Živana Vladimirovića, postavljenje profesionalnog likvidacionog upravnika sa licencom, kao i brisanje stavke o otkazu radnika stupanjem na snagu odluke o likvidaciji, samo su neke od tačaka sutrašnje sednice Skupštine Prokuplja koja je zakazana za 10 sati.

Gradonačelnik Prokuplja kaže da se odluka o likvidaciji nije promenila, a da se iz praktičnih razloga menjaju navedene odluke.

Angažujemo likvidacionog upravnika koji ima licencu za stečajnog upravnika i on će taj posao obaviti profesionalno, a biće plaćen kao paušalac. Što se tiče druge odluke morali smo da je promenimo jer bi prvobitno morali da otpustimo sve radnike što je neizvodljivo u praksi i ta odredba se briše. Određeni broj radnika će ostati do konačne likvidacije, dok će ostali dobiti otpremninu u visini 10 prosečnih plata u Srbiji, što je po sadašnjim kriterijumima oko 650.000 dinara u bruto iznosu i to će biti isplaćeno linerano svakom zaposlenom bez obzira na godinu staža – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

On dodaje da je postupak likvidacije dug proces i da je zakonom predviđeno da traje do 150 dana, ali da očekuje da se sve završi do Nove godine ili u prvoj polovini sledeće.

Tokom likvidacije potrebno je da se imovina Sportskog centra prenese u vlasništvo Grada ili drugih ustanova, između ostalog Sportska hala “Dr Zoran Đinđić”, Gradski bazen i Odmaralište na Belom Kamenu.

Inače, pre oko 2 meseca jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostalo 67 radnika.

Odluka sa obrazloženjem da je problem viška radnika u javnim ustanovama, kao i prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali kvalitetne usluge, kritikovale su pojedine opozicione partije u Prokuplju, pre svih predstavnici Stranke slobode i pravde, ali i predsednik jednog od dva sindikata Sportskog centra Vanja Stojanović.

Između ostalog oni su pitali nadležne kako se za 9 godina od ustanove koja je pozitivno poslovala pravi gubitaš i pozvali radnike da dignu glas i usprotive se odluci lokalne vlasti da ostanu vez posla, ali sem nekoliko radnika niko se nije odazvao tom pozivu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top