Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra

0

Razrešenje dosadašnjeg likvidacionog upravnika koji je pre toga bio i v.d. direktor Sportskog centra u Prokuplju Živana Vladimirovića, postavljenje profesionalnog likvidacionog upravnika sa licencom, kao i brisanje stavke o otkazu radnika stupanjem na snagu odluke o likvidaciji, samo su neke od tačaka sutrašnje sednice Skupštine Prokuplja koja je zakazana za 10 sati.

Gradonačelnik Prokuplja kaže da se odluka o likvidaciji nije promenila, a da se iz praktičnih razloga menjaju navedene odluke.

Angažujemo likvidacionog upravnika koji ima licencu za stečajnog upravnika i on će taj posao obaviti profesionalno, a biće plaćen kao paušalac. Što se tiče druge odluke morali smo da je promenimo jer bi prvobitno morali da otpustimo sve radnike što je neizvodljivo u praksi i ta odredba se briše. Određeni broj radnika će ostati do konačne likvidacije, dok će ostali dobiti otpremninu u visini 10 prosečnih plata u Srbiji, što je po sadašnjim kriterijumima oko 650.000 dinara u bruto iznosu i to će biti isplaćeno linerano svakom zaposlenom bez obzira na godinu staža – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

On dodaje da je postupak likvidacije dug proces i da je zakonom predviđeno da traje do 150 dana, ali da očekuje da se sve završi do Nove godine ili u prvoj polovini sledeće.

Tokom likvidacije potrebno je da se imovina Sportskog centra prenese u vlasništvo Grada ili drugih ustanova, između ostalog Sportska hala „Dr Zoran Đinđić“, Gradski bazen i Odmaralište na Belom Kamenu.

Inače, pre oko 2 meseca jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostalo 67 radnika.

Odluka sa obrazloženjem da je problem viška radnika u javnim ustanovama, kao i prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali kvalitetne usluge, kritikovale su pojedine opozicione partije u Prokuplju, pre svih predstavnici Stranke slobode i pravde, ali i predsednik jednog od dva sindikata Sportskog centra Vanja Stojanović.

Između ostalog oni su pitali nadležne kako se za 9 godina od ustanove koja je pozitivno poslovala pravi gubitaš i pozvali radnike da dignu glas i usprotive se odluci lokalne vlasti da ostanu vez posla, ali sem nekoliko radnika niko se nije odazvao tom pozivu.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име