Politički monopol uništio konkurenciju i slobodno tržište u Srbiji

0

Svoja svedočenja o propustima i nezakonitim postupanjima sudova i odgovornih osoba i organa, na konferenciji za medije Press centra UNS-a, „Promena sistema“ izneli su u javnost pored Boška Obradovića, Srđana Škora i Zlatka Gigića, ratnog veterana i otpuštenog pripadnika niške žandarmerije i Prokupčanin Dragan Dobrašinović, istakavši da je poslovnim i političkim monopolom, vlast u Srbiji uništila konkurenciju i slobodno tržište.

Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor javnih finansija i direktor Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava istakao je da ukoliko želimo da preživimo kao društvo, moramo korenito da menjamo sistem kao i odnos prema javnom dobru.

Promena prema javnom dobru, kao i promena stava, ophođenja i razumevanja javnog interesa ne samo kod nosilaca visokih javnih funkcionera nego i građana ove zemlje je neophodno za preživljavanje srpskog društva. Mi od drveta ne vidimo šumu, jer se sve želje za boljim životom sudaraju sa čovekom koji je centar svega u Srbiji- rekao je Dobrašinović.

On je predložio opoziciji da za početak niko ne spominje predsednika Srbije, jer se, kako je rekao, bavljenjem jednim čovekom ne rešavaju problemi, niti se daju konstruktivni predlozi i rešenja, već da svi treba da se pozabavimo sobom i svime što sami možemo promeniti, konsolidujući se sa drugima u novim političkim i produktivnijim platformama.

Moramo da dođemo do jedne tačke konsenzusa da se dogovorimo sa samim sobom i da kažemo sebi i onima kojima smo davali mandat i poverenje, da više na korupciju ne pristajemo- dodao je Dobrašinović.

On je istakao da sistemsko pravljenje sunovrata traje poslednjih nekoliko decenija, da nije samo posledica sadašnje vlasti, nego i njenih prethodnika i da je samim tim problem veći te da se mora temeljno, planski i sistematski rešavati deo po deo i na drugačiji način nego do sada.

Konferencija Press centra UNS-a  24.02.2021. može se pogledati na LINKU.

M.T.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име