Bacanje kamena s’ ramena, skok u dalj iz mesta, bacanje potkovice i nadvlačenje konopca, ali i takmičenje u kulinarstvu, pripremi najbolje pite banice, najboljeg voćnog soka, izložbe rukotvorina i kazivanje zdravica, recitovanje, samo su deo programa i disciplina u kojima će se takmičiti 10-ak sela sa teritorije Prokuplja na ovogodišnjim “Miholjskim susretima sela 2021. godine”. Manifestacija koju sa oko 320.000 dinara finansira Ministarstvo za brigu o porodici biće održana u selu Ćukovac 12. novembra.

Dejan Tonić, gradski većnik zadužen za sektor poljoprivrede, kaže da se radi o važnom događaju koji ima za cilj druženje mladih ljudi, pre svega iz seoskih sredina, i da im se omoguće kulturno-zabavne aktivnosti, ali i da iskažu svoj talenat i predstave se mnogobrojnoj publici koja se očekuje tokom trajanja te jednodnevne manifestacije.

Manifestacija je planirana kao jednodnevna promocija sportskih disciplina, starih zanata, kulinarstva i umetničkih veština. Učestvovaće 10 i više sela, a za svaku od navedenih kategorija takmičenja, predsednici mesnih zajednica predložiće takmičare iz svojih sredina – ističe Tonić.

Dodaje i da je programom predviđen i mini-sajam prehrambenih proizvoda proizvođača sa teritorije grada Prokuplja, a svoj izložbeni štand imaće i Poljoprivredno-stručna služba Grada Prokuplja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *