Toplički okrug raspisao konkurs za dodelu svetosavskih povelja

0

Toplički upravni okrug objavio je konkurs koji će trajati do 20. januara 2022. godine, a na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere za dodelu prestižnog priznanja koje se dodeljuje u čast obeležavanja Svetog Save.

U konkursu se navodi da kandidati svojim ličnim primerom na radnom mestu i van njega, zalaganjem, entuzijazmom i nesebičnošću doprinose poboljšanju uslova rada, stvoraju pozitivnu atmosferu koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da time doprinose širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Potrebno je i to da su u javnosti poznati kao humanisti i osobe koje se ni na koji način nisu kompromitovale, ni u verskom ni u svetovnom smislu, jednom rečju da su svojim idejama, činom i životom dostojni da ponesu priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja – navodi se, između ostalog, u uslovima konkursa.

Osim toga, potrebno je da su predloženi kandidati objavili rad iz svoje oblasti kojim se određena struka podiže na viši nivo, kao i da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu čuje i van tih prostora.

Kandidate mogu predlagati pojedinci ili institucije, a predlozi sa obaveznim obrazloženjem mogu se dostaviti Topličkom upravnom okrugu na adresu Ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplje ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име