U nedelju referendum o ustavnim promenama, pravo glasa u Toplici ima 72.223 glasača

0
Žrebom određen redosled predsedničkih kandidata; Foto: M. M.

„Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije“, pitanje je na koje će građani Srbije odgovarati sa „da“ ili „ne“ na referendumu 16. januara 2022. godine, a glasaće se od 7 do 20 sati.

Najviši državni zvaničnici pozivaju građane da izađu na referendum i zaokruže DA, uz napomenu da od uspeha ovog referenduma zavisi brzina evropskih integracija Srbije.

Predstavnici države su u više navrata ponovili da se promena Ustava odnosi samo na deo o pravosuđu.

Pored pojedinaca iz vladajuće partije, protiv referenduma je cela opozicija, a razlikuju se samo stavovi u tome da li treba izaći na referendum i zaokružiti NE ili ga potpuno ignorisati.

Na ukupno 201 glasačko mesto u Topličkom okrugu 72.223 glasača moći će da ostvari svoje pravo na predstojećem referendumu o ustavnim promenama.

Prema zvanicnim podacima glasačkih spiskova, 36.700 glasača sa teritorije Prokuplja moći će da ostvari svoje pravo na 91 glasačkom mestu, u Kuršumliji će na 52 mesta glasati 14.709 punoletnih građana, u Žitorađi 12.030 glasača može da ostvariti pravo glasa na 27 glasačka mesta, dok će u Blacu 8.784 građana moći da glasa na 31 glasačko mesto.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име