U prokupačkoj Bolnici na lečenju 33 kovid pacijenta

0
Broj pozitivnih na nivou prošlogodišnjih brojki; Foto: M. M.

Na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice hospitalizovano je 36 pacijenata iz Toplice, od kojih je kod 33 testiranjem potvrđeno da su pozitivni na virus korona. Na kiseonik su priključena 22 pacijenta.

Iako je broj hospitalizovanih nešto manji u odnosu na isti period prošle godine, kada je na bolničkom lečenju bilo 46 pacijenata, iz prokupačke Bolnice upozoravaju da se tek očekuje novi soj virusa korona i povećani pritisak pozitivnih pacijenata.

Svi hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje –teškom kliničkom slikom. Naši pacijenti su pod 24-satnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja Opšte bolnice. Od početka nedelje nije bilo preminulih, niti smo imali pacijente koji su zbog pogoršanog zdravstvenog stanja transportovani u KC Niš ili kruševačku kovid bolnicu – kažu u Bolnici.

Ističu da su u poslednjih 24 sata u kovid prijemno-trijažnim ambulantama Opšte bolnice pregledana 45 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivna na koronu, a da je od početka nedelje pregledano ukupno 164 pacijenta.

Iz Bolnice apeluju na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera i da se vakcinišu, uz napomenu da se testiranja rade ustaljenom dinamikom.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име