yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / U prokupačkoj Gimnaziji i ove godine IT odeljenje sa 20 učenika
U prokupačkoj Gimnaziji i ove godine IT odeljenje sa 20 učenika

U prokupačkoj Gimnaziji i ove godine IT odeljenje sa 20 učenika

Učenici završnog razreda osnovnih škola u Prokuplju sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i ove godine moći će da upišu specijalizovano IT odeljenje u okviru prokupačke Gimnazije. Odeljenje će brojati 20 učenika, a elektronska prijava traje od 12. do 15. aprila preko portala “Moja srednja škola”, dok će 15. i 16. aprila prijava moći da se obavi i u Srednjoj poljoprivrednoj školi čije prostorije zbog renoviranja svoje zgrade koristi Gimnazija.

Zbog epidemioloških mera Gimnazija je organizovala onlajn nastavu iz matematike sa zadacima koji se polažu na prijemnom ispitu, kako bi zainteresovanim đacima omogućili lakši upis.

Upis na IT smer predstavlja školovanje za budućnost, jer je to naperspektivniji sektor u našoj zemlji, a naši đaci će kad završe četvorogodišnje školovanje ovladati osnovnim, ali i nekim naprednim konceptima programiranja koje će moći da koriste za rešavanje različitih problema u daljem školovanju – kažu u prokupačkoj Gimnaziji.

Inače, nakon neuspelog pokušaja 2018. godine kada je samo 8 učenika položilo prijemni ispit što je bilo nedovoljno za odeljenje, 2019. godine se upisuje prva generacija učenika IT odeljenja u Prokuplju.

Najveći broj predmeta organizuje se u grupama od po 10 učenika, što omogućava đacima bolji kvalitet rada, a za četri godine učenici imaju ukupno 934 časova informatičkih predmeta i pohađaju 8 stručnih predmeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top