U Prokuplju spremni za zimsko održavanje puteva

0

Za čišćenje snega na lokalnim i seoskim putevima u brdskim i planinskim predelima, iz prokupačkog budžeta izdvojeno je oko 12 miliona dinara. O prohodnosti gradskih ulica brinuće JP Hammeum, o seoskim putevima dva privatna preduzeća sa kojima je ugovor već potpisan, a o državnim putevima na teritoriji Toplice niško Preduzeće za puteve.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović tvrdi da sneg ove zime neće iznenaditi nadležne službe i da su završene sve procedure oko javnih nabavki, a da je u toku nabavka soli, rizle u JP Hammeum.

Što se nas tiče, sneg može već sutra da padne. Na vreme je sve završeno, od javnih nabavki do potpisivanja ugovora sa privatnim firmama koje su imale najpovoljniju ponudu, tako da spremno čekamo sneg. Nećemo dozvoliti da ni jedan sugrađanin ostane zavejan, imamo dovoljno para da se čitav posao odradi kako treba – rekao je Aranđelović.

Prvi čovek Prokuplja kaže da su izabrana 2 izvođača koja su zadužena za putne pravce ka planinskim selima na teritoriji Prokuplja, ka Jastrepcu, Radanu i Bacu i da očekuje da u zavisnosti od padavina i potrebe planirani novac bude dovoljan za sva plaćanja po izvođenju radova..

Stručni nadzor na izvođenju radova čišćenja snega sa lokalnih puteva vršiće Javno preduzeće za urbanizam i uređenje grada Prokuplja.

Inače, na teritoriji Topličkog okruga ukupno je 383 km državnog puta, od toga 227 u Prokuplju i 156 km u Kuršumliji, o kojima brine niško Preduzeće za puteve.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име