U Prokuplju umesto plivanja za Časni krst, nagrada prvoj bogojavljenskoj bebi

0
plivanje za časni krst

Iako je prethodnih godina organozovano bez obzira na vremenske uslove, a 2017. u bazenu Opšte bolnice u Prokuplju, ovogodišnje tradicionalno plivanje za Časni krst je otkazano zbog pandemije korona virusa. Umesto nagrade za najbržegi najspretnijeg plivača, ove godine ona će pripasti prvorođenoj bebi u prokupačkoj zdravstvenoj ustanovi koja se rodi na današnji dan.

Grad Prokuplje u sardanji sa sveštenstvom prokupačke crkve i Udruženjem „Bog se javi“, koji su tradicionalno organizovali ovu manifestaciju od 2014. godine u zavisnosti hoće li prva beba biti devojčica ili dečak obezbediće prigodan poklon.

Ideja je da darujemo prvu bebu poklonom, ali čekamo da vidimo hoće li biti devojčica ili dečak. Radi se o simboličnom poklonu koje svake godine obezbeđuje Grad Prokuplje za učesnika koji prvi dopliva do Časnog krsta. Nismo želeli da rizikujemo i organizujemo plivanje zbog pandemije korone, ali smatram da će već naredne godine ova tradicionalna manifestacija biti nastavljena kao i do sada – kaže Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Za razliku od Prokuplja koje će darivati prvorođenu bebu, u Kuršumliji će se i ove godine plivati na Bogojavljenje u organizacijiTurističke organizacije opštine Kuršumlija.

Plivanje za Časni krst održaće se u podne na gradskom bazenu, a organizatori kažu da će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име