U toku prvi od dva teniska turnira u Prokuplju, nagradni fond po 15.000 dolara

0
teniski turnir

Na terenima Teniskog kluba Topličanin u Prokuplju igraju se završni mečevi prvog od dva međunarodna seniorska turnira za žene sa nagradnim fondom od 15.000 dolara po turniru.

Za glavni žreb kroz kvalifikacije se takmičilo 48 teniserki, od kojih je njih 32 izborilo plasman za učešće na turniru koji će se završiti finalnim mečom ovog vikenda, u nedelju od 10 sati.

Među prijavljenima su takmičarke iz SAD, Engleske, Australije, Francuske, Rusije, Bugarske, Litvanije, Ukrajine, iz bivših jugoslovenskih republika – kaže Žika Manić, direktor turnira.

Tvrdi da se radi o jednom od najjačih tunira u Srbiji i okruženju na kome su učešće uzele teniserke sa 5 kontinenata iz preko 25 zemalja širom sveta.

Odmah po završetku ovog prvog, počeće drugi teniski turnir sa istim fondom nagrada i kvalifikacijama sa punim žrebom, odnosno od 48 teniserki igraće 32 najbolje – rekao je Manić.

Organizatori se nadaju da će borba za WTA poene i deo kolača od 15.000 dolara zaljubljenicima u tenis doneti mnogo zadovoljstva i da će Prokupčani uživati gledajući zanimljive mečeve na teniskim terenima kraj Gradskog bazena.

Inače, radi o tradicionalnim turnirima koje organizuje prokupački Teniski klub, čime već dugo godina zauzima značajno mesto na mapi teniskog sveta.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име