yazilimweb tasarim
Home / BLACE / U Toplici raspisan konkurs za predloge za Svetosavsku povelju
U Toplici raspisan konkurs za predloge za Svetosavsku povelju

U Toplici raspisan konkurs za predloge za Svetosavsku povelju

Toplički upravni okrug objavio je konkurs koji će trajati do 21. januara, a na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere za dodelu prestižnog priznanja koje se dodeljuje u čast obeležavanja Svetog Save.

U konkursu se navodi da kandidati svojim ličnim primerom na radnom mestu i van njega, zalaganjem i entuzijazmom treba da doprinose poboljšanju uslova rada, pozitivnoj atmosferi koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da time doprinose širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Potrebno je i to da su u javnosti poznati kao humanisti i osobe koje se ni na koji način nisu kompromitovale, ni u verskom ni u svetovnom smislu, jednom rečju da su svojim idejama, činom i životom dostojni da ponesu priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja – navodi se, između ostalog, u uslovima konkursa.

Osim toga, potrebno je da su predloženi kandidati objavili rad iz svoje oblasti kojim se određena struka podiže na viši nivo, kao i da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu čuje i van tih prostora.

Kandidate mogu predlagati pojedinaci ili institucije, a predlozi sa obrazloženjem se dostavljaju na adresu: Toplički upravni okrug, Tatkova br. 2, 18400 Prokuplje.

One comment

  1. Ja predlažem hirurga dr Mariju Despotović, zato što svojim predanim radom, toplim rečima, vedrinomi pozitivnošću, nama pacijentima vraća veru u ljude!! “Kako na poslu tako i van posla!! Jednom čovek, kamo sreće da imamo više takvih ljudi i stručnjaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top