yazilimweb tasarim
Home / HRONIKA / Uhapšen otac koji je na školskom igralištu u Doljevcu pretukao sina
Uhapšen otac koji je na školskom igralištu u Doljevcu pretukao sina

Uhapšen otac koji je na školskom igralištu u Doljevcu pretukao sina

Snimak koji kruži društvenim mrežama, a na kome se vidi kako muškarac iz mase učenika koji su u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu izvlači jednog đaka i počinje da ga šutira, dobio je epilog u niškoj policiji i tužilaštvu gde su potvrdili da je otac koji je tukao svog sina uhapšen. On će, kako kažu u tužilaštvu, tokom dana biti saslušan i nakon toga će dežurni sudija odlučiti hoće li ostati u pritvoru ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Goran Ilić kaže da je odmah po saznanju da se desio incident lično obavestio sve nadležne institucije, od policije, školske uprave do Centra za socijalni rad.

Istog dana nakon incidenta dete je saslušano u prisustvu psihologa iz Centra za socijalni rad, održali smo sastanak tima za bezbednost gde je odlučeno da se odradi individualni plan zaštite deteta u saradnji sa Centrom – rekao je direktor Ilić.

Pojašnjava da se incident desio nakon nastave na školskom igralištu, kada se deo maturanata samoorganizovao i slavio kraj školske godine.

Kada su nastavnici čuli muziku i galamu otišli su da vide šta se dešava, niko nije očekivao da će se desiti takav incident. Pojavio se otac učenika koji je 7 razred i umešao se sa maturantima, izvukao je dečaka i počeo da ga udara i šutira – ističe direktor.

Da je o ovom nesvakidašnjem incidentu obaveštena i Školska uprava u Nišu, potvrđuje načelnik Dragan Gejo koji kaže da je sve prosleđeno ministarstvu.

Odmah smo obavešteni o ovom događaju, a mi smo dalje obavestili nadležno ministarstvo. Na žalost, ovakve događaje niko ne može da predvidi. Možda su škola i razredni starešina mogli da primete da li to dete trpi nasilje i ranije, ali su to finese koje ćemo videti nadalje šta i kako – prokomentarisao je Dragan Gejo, načelnik Školske uprave u Nišu.

U niškom tužilaštvu su potvrdili da je odmah nakon ovog čina nasilja obaveštena policija i dežurni tužilac, koji je i naložio da se otac uhapsi.

Dežurni tužilac je obavešten i naložio je prikupljanje obaveštenja od svih aktera ovog događaja, pribavljen je video zapis i osumnjičenom je određeno zadržavanje zbog uznemirenja javnosti i kako ne bi uticao na svedoke. On će tokom dana biti saslušan – kažu u niškom Osnovnom tužilaštvu.

Direktor Centra za socijalni rad u Doljevcu Saša Grozdanović nije mogao da komentariše slučaj koji je u toku, ali je potvrdio da ga je policija obavestila o incidentu i da je socijalni radnik Centra uzeo izjave aktera i dalje je postupak u toku, te da će određene odluke naknadno biti donete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top