yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Vakcinisano oko 5.000 Prokupčana, polovina primila i drugu dozu vakcine protiv korone
Vakcinisano oko 5.000 Prokupčana, polovina primila i drugu dozu vakcine protiv korone

Vakcinisano oko 5.000 Prokupčana, polovina primila i drugu dozu vakcine protiv korone

Od početka imunizacije protiv virusa korona oko 5.000 Prokupčana je primilo prvu vakcinu, a polovina vakcinisanih je primila i drugu dozu. U prokupačkom Domu zdravlja vakcinacija se vrši svakog dana do 20 sati, a po potrebi otvaraju se punktovi za vakcinaciju i tokom vikenda.

V.d. direktora Doma zdravlja Verica Bojičić kaže da se vakcinacija obavlja po redosledu elektronskih prijava građana, bilo da se radi o prvoj dozi ili revakcinaciji.

Mobilne ekipe sredom, četvrtkom i petkom vrše vakcinaciju nepokretnih građana na kućnoj adresi. Ovih dana terenska ekipa obišla je žitelje udaljenih sela Mađare, Krnjigrad, Prekopuca, Klisurice, a u narednom periodu će vakcine stići i do drugih seoskih područja – kaže dr Bojičić.

Građanima su u Domu zdravlja na raspolaganju četiri vrste vakcina protiv korone, a pored kineske, koja je od prvog dana dostupna svima koji su se za nju prijavili, na raspolaganju su i Sputnjik, Fajzer i AstraZeneka, tako da svi mogu da dobiju željenu vakcinu.

Kažu i da se vakcine trebuju po potrebi na dnevnom nivou sa Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Inače, ne smanjuje se broj kovid pregleda u Toplici, a prema poslednjim informacijama iz prokupačke Bolnice, pregledano je 79 pacijenata, dok na Infektivnom odeljenju ove ustanove leže 33 pacijenta, a 23 ih je pozitivno na koronu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top