yazilimweb tasarim
Home / DRUŠTVO / Vlasnica kojoj su uništeni put i dvorište tvrdi da JKP “Toplica” nije vratilo plac u prvobitno stanje
Vlasnica kojoj su uništeni put i dvorište tvrdi da JKP “Toplica” nije vratilo plac u prvobitno stanje

Vlasnica kojoj su uništeni put i dvorište tvrdi da JKP “Toplica” nije vratilo plac u prvobitno stanje

Nakon što su 2018. godine bez ikakvog projekta i zvanične odluke o izvođenju radova upali mašinama u privatni posed, srušili i oštetili ulaznu kapiju i prilazni put do kuće Čedoslave Ristić iz Kuršumlije, kako bi postavili kanalizacione cevi, ona je tužila JKP Toplica, a presuda je bila da to preduzeće sve vrati u prvobitno stanje, što se, tvrdi ona nije desilo, već je, kaže, na osnovu falsifikovanog zapisnika sa netačnim podacima sud, bez utvrđivanja pravog stanja na terenu, zaključio izvršenje. Iz JKP-a, ali ni iz suda niko nije želeo da komentariše slučaj.

Čedoslava, koja je i pokrenula čitav spor jer je i najviše oštećena, tvrdi da zbog falsifikovanja i nepostupanja po odluci suda protiv odgovornih podnela više krivičnih prijava nadležnom tužilaštvu, ali da su one odbačene.

Put na mojoj parceli koji su oni raskopali tokom 2018. godine da bi stavili kanalizacione i vodovodne cevi i dalje je u lošem stanju, a to nam je jedini prilaz do kuće. Čak ni postavljene cevi nisu izvađene kako je sud naložio, već su samo zatrpane i čitav posao odrađen van svih procedura i kriterijuma. Ja i dalje otežano prilazim do svoje kuće, iako su iz komunalnog preduzeća bili dužni da po nalogu suda sve dovedu u pređašnje stanje – kaže Čedoslava.

Ističe da je Osnovni sud u Kuršumliji zaključio izvršni postupak i konstatovao da je on uspešno sproveden, kako kaže, na osnovu falsifikovanih zapisnika sa lica mesta, a to potvrđuje činjenicom da je od 3 zapisnika koji su napravljeni za 2 dana, ona samo jedan potpisala.

Kada su počeli radovi, ja sam uredno potpisala zapisnik i tražila da se konstatuje šta se i kako radi. Ni deo posla nije odrađen, a već sledećeg dana se pravi novi zapisnik gde se konstatuje da je sve urađeno po rešenju suda. Ja nisam pozvana drugog dana pa samim tim nisam ni potpisala taj zapisnik za koji tvrdim da je falsifikovan i gde se konstatuje da su svi radovi odrađeni i put vraćen u prvobitno stanje, iako se vidi da nije – dodaje Čedoslava.

Inače, problem na privatnoj parceli Čedoslave Ristić je nastao pre oko 3 godine kada je kuršumlijsko Javno komunalno preduzeće bez saglasnosti vlasnika iskopalo kanal dužine 20 i širine 1,7 metara i tu postavilo kanalizacione i vodovodne cevi, a za koje je kasnije sud naložio da se izvade i zemljište vrati u prvobitno stanje.

Direktor kuršumlijskog JKPD Toplica Vojimir Čarapić kaže da mu ne pada na pamet da bilo šta komentariše u vezi tog slučaja.

Stvarno nemam šta da kažem u vezi toga. Dve godine pokušavamo da rešimo taj slučaj, koji je i okončan na kraju pravosnažnom odlukom suda i rešenjem o sprovedenom izvršnom postupku – kratko je prokomentarisao Čarapić.

Kako je ranije rekao, radovi su navodno izvođeni kako bi se “na vodovodno-kanalizacionu mrežu priključilo 9 kuća”, iako su sve kuće na tom potezu već odavno priključene na mrežu. Tvrdnje vlasnice placa direktor nije želeo da komentariše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top