Vučić najavio rekostrukciju puta od Merošine do Kuršumlije i otvaranje pogona „Jumka“ u blačkom selu

0

Obnova zgrade Doma zdravlja u Prokuplju, nabavka opreme vredne oko 50 miliona evra, rekonstrukcija dve osnovne škole, izgradnja vrtića u ovom gradu, kompletna rekonstrukcija državnog puta Merošina-Prokuplje-Kuršumlija, gasifikacija i izgradnja kanalizacione mreže sa 3 fabrike za prečišćavanje vode, kao i otvaranje novog pogona Jumka u selu Barbatovac kraj Blaca – samo su neke od investicija koje je prilikom posete Topličkom okrugu obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je današnji obilazak počeo posetom radovima na rekonstrukciji zgrade prokupačke Gimnazije. Do Prokuplja je stigao helikopterom koji je sleteo u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ odakle je kolima došao do školskog dvorišta gde da je čekalo nekoliko stotina građana. Primetno je da se većina okupljenih građana nije pridržavala propisanih epidemioloških mera, niti je nosila zaštitnu masku.

Inače, radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije u Prokuplju čija je vrednost preko 300 miliona dinara su u završnoj fazi nakon što je već jednom produžen rok za završetak, a očekuje se da unutrašnjost konačno bude završena do 25. avgusta, dok bi spoljašna fasada trebalo da se završi do 25. septembra.

Vidite da će Gimnazija u Prokuplju posle 75 godina dobiti novo ruho, da plafon neće da pada i da deca neće da se smrzavaju zimi, prihvatili smo da radimo još dve osnovne škole u Prokuplju „9. Oktobar“ i „Ratko Pavlović Ćićko“, krajem septembra ili početkom novembra počinjemo da gradimo prvih 5,5 kilometara auto-puta od Niša do Merdara u ukupnoj dužini od 77 kilometara. Ovo je jedan od najtežih predela za izgradnju auto puta, jer ćemo na toj deonici imati 85 mostova, 35 tunela ukupne dužine 18 kilometara, a čitava investicija će koštati 255 miliona evra od toga će nam Evropska unija pokloniti 40 miliona i hvala im na tome – rekao je između ostalog Vučić u Prokuplju.

On je obećao i izgradnju gasovoda Niš- Priština u dužini od 114 kilometara, ali i izgradnju fekalne kanalizacione mreže sa 3 fabrike za prešićavanje vode čija je vredost radova preko 20 miliona evra.

Nakon Prokuplja, Vučić je posetio blačko selo Barbatovac gde je najavio početak radova na otvaranju nove tekstilne fabrike Jumko koja će uposliti 75 žena iz ovog kraja. Vučić je rekao da se njeno otvaranje očekuje za dva meseca i najavio da će prosečna primanja u toj fabrici biti oko 38.000 dinara.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име