yazilimweb tasarim
Home / HRONIKA / Vulin obišao policajce u kopnenoj zoni bezbednosti na koje je sinoć pucano kod Kuršumlije
Vulin obišao policajce u kopnenoj zoni bezbednosti na koje je sinoć pucano kod Kuršumlije

Vulin obišao policajce u kopnenoj zoni bezbednosti na koje je sinoć pucano kod Kuršumlije

28-godišnji P. C. iz Niša prijavio je policiji da ga je 56-godišnjak udario kolima, zbog čega je zadobio povredu noge i oštećen mu je automobil, prokupačka policija i tužilaštvo kažu da rade na ovom slučaju i da je protiv jedne osobe pokrenut krivični postupak zbog krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja.

P. C. tvrdi da je drugi muškarac namerno pokušao da ga pregazi i tako mu povredio nogu i oštetio automobil, a u prokupačkom Višem javnom tužilaštvu da iz izveštaja policije koji im je dostavljen u ovom trenutku nema elemenata za sumnju na pokušaj ubistva, te da je čitav predmet prosleđen Osnovnom tužilaštvu, a da će se naknadno tokom postupka utvrditi ima li elemenata za drugačiju krivičnu prijavu.

Policija je tužilaštvu podnela izveštaj o prijavi P. C. da ga je 3. septembra M. D. udario svojim vozilom u predelu noge i oštetio mu automobil – kratko su prokomentarisali u prokupačkom Osnovnom tužilaštvu.

U policiji tvrde da je je odmah po prijavi P. C. da mu je 56-godišnji vozač automobila marke „volvo“ krećući se unazad povredio nogu i oštetio automobil, po nalogu Osnovnog tužilaštva obavljen razgovor sa tim vozačem i da je celokupan izveštaj sa spisima dostavljen tužilaštvu na dalje postupanje.

Ipak, P. C. kaže da se boji da je onaj ko je namerno pokušao da ga pregazi za sada zaštićen, pa je preko advokata uputio urgenciju tužilaštvu u Prokuplju za hitno postupanje.

U više navrata sam pokušavao da saznam šta se radi po ovom slučaju, ali u policiji nisu hteli da daju informacije. Imam informacije da se on već duže vreme nalazi u inostranstvu, te smatram da policija u Prokuplju namerno nije odmah preduzimala nikakve radnje kako bi prijavljeni mogao da napusti Srbiju, što je on i uradio – dodaje P.C.

Pojašnjava da se incident dogodio 3. septembra kada je sa drugom vozio kolima ka Blacu i pored puta ugledao parkiran automobil nakon čega se zaustavio i hteo da porazgovaram sa njim jer ga poznaje od ranije.

On mi je rekao da pričekam da preparkira auto kako bi pričali, međutim iznenada je krenuo unazad sa punim gasom i pokušao da me pregazi. Samo zahvaljujući sreći i mojoj brzoj reakciji uspeo sam da se pomerim, ali mi je tom prilikom povređena noga i oštećen automobil – tvrdi P.C.

Kaže i da se muškarac nakon toga odvezao u nepoznatom pravcu, a on se uplašen za svoju bezbednost okrenuo i vratio za Niš, gde je pregledan u Kliničkom centru i gde su konstatovane povrede na nozi.

Slučaj je hteo da prijavi nškoj policiji, ali su ga oni uputili na Prokuplje jer se tamo desio slučaj. P. C. smatra da je u njegovom slučaju reč o pokušaju ubistva i da čitav slučaj treba da pređe u nadležnost prokupačkog Višeg tužilaštva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top