Vulin u Prokuplju najavio izgradnju nove baze Žandarmerije i uvođenje kamera za kontrolu saobraćaja

0

Kamere na nekoliko lokacija u samom centru, ali i na ulazu i izlazu iz grada, kao i najmanje jedna kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja, uz najavu da se planira otvaranje baze Žandarmerije u okolini Prokuplja, neki su od projekata koje će Grad Prokuplje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnji poslova realizovati u narednom perodu, a o kojima su razgovarali ministar policije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Prokuplja Milan Aanđelović. Aranđelović kaže da je realno da ih realizuju tokom naredne godine.

Gradonačelnik obrazlaže da je cilj bolja sigurnost i bezbednost građana, pa da zato Grad Prokuplje u saradnji sa policijim uvodi video nadzor.

Mi sa policijom već neko vreme radimo na tom projektu. Za sada ne znamo gde će i koliko kamera biti postavljeno, ali je realno očekivati da se taj posao završi u narednom periodu. Što se tiče baze Žandarmerije, pričali smo o tome i realno je da mi kao Grad pomognemo i u tome, ali sve je to još uvek u fazi dogovora i procene – rekao je Aranđelović.

Dodaje da gradska vlast u Prokuplju ima dobru saradnju sa prokupačkom policijom i naglasio da je zajednički cilj veća bezbednost svih građana.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je prokupačku policiju i nakon sastanka sa načelnikom i rukovodiocima istakao da šverc akcizne robe nije samo pljačka budžeta, već i svakog građanina i da Policijska uprava Prokuplje ima posebnu odgovornost u presecanju krijumčarskih kanala i borbi protiv trgovine nedozvoljenim akciznim proizvodima.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име