yazilimweb tasarim
Home / BLACE / Za infrastrukturne radove u Blacu 24 miliona iz državne kase
Za infrastrukturne radove u Blacu 24 miliona iz državne kase

Za infrastrukturne radove u Blacu 24 miliona iz državne kase

Izrada tehničke dokumentacije za izgradnju zgrade za socijalno stanovanje, završetak radova na izgradnji zgrade uprave i tehničkih prostorija u sklopu budućih kompleksa bazena na otvorenom, ali i kompletna rekonstrukcija ulice Vojvode Mišića u Blacu, samo su neki od projekata koje su podržala nadležna ministarstva Srbije, pre svih Ministarstvo bez portfelja koje je izdvojilo 8, 4 i Ministarstvo privrede sa oko 15,5 miliona dinara.

Prema rečima nadležnih u Blacu, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije u koje spada i Blace, podržaće 2 projekta koja se tiču izrade projektne dokumentacije sa 1,5 i unapređenje infrastrukturnih kapaciteta sa 6,9 miliona dinara.

Oba projekta će biti realizovana do kraja 2021. godine. Prvi projekat od 1,5 miliona će se u potpunosti finansirati iz republičkog budžeta, dok je u drugom učešće Opštine Blace 2,56 miliona – kažu u blačkoj lokalnoj samoupravi.

Dodaju da je ranije potpisan ugovor i sa Ministarstvom privrede čija je vrednost preko 15,5 miliona dinara, a radi se o rekonstrukciji ulice Vojvode Mišića kojom je predviđena izrada kanalizacione mreže za atmosferske vode u dužini od 513 metara, potpuna rekonstrukcija kolovoza u širini od 6 i dužini od 520 metara, postavljanje novih ivičnjaka, asfaltiranje trotoara i izgradnja parking prostora.

Opština Blace će sufinansirati ovaj projekat sa 3,1 milion dinara, u lokalnoj samoupravi kažu da je nakon sprovedene javne nabavke izabran izvođač i da je u toku potpisivanje ugovora, a da se početak radova očekuje sredinom juna ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top