yazilimweb tasarim
Home / MENI / Za vikend akcija prokupačkih planinara, uspon na najviši vrh na Vidojevici
Za vikend akcija prokupačkih planinara, uspon na najviši vrh na Vidojevici

Za vikend akcija prokupačkih planinara, uspon na najviši vrh na Vidojevici

Tokom viikenda prokupački planinari okupljeni u Planinarsko-smučarskom klubu Toplica organizovaće marš do najvišeg vrha na Vidojevici na nadmorskoj visini od 1.155 metara, 20-ak kilometara udaljenog od polazne tačke.

Radi se o planiranoj akciji u kojoj, osim članova, mogu učestvovati svi zainteresovani građani, a od opreme je potrebno imati planinarske cipele ili patike, ranac i obavezno poneti vodu, sendvič i slatkiše.

U PSK Toplica ističu da se marš održava u okviru obeležavanja 16. godina od osnivanja Kluba i da je ovo 39. akcija od početka godine.

Polazi se u nedelju ujutru ispred našeg doma u selu Rastovnica u 8 sati. Planirano je da za oko 3 sata stignemo do Pasjačkog visa na 970 metara nadmorske visine, a oko 14 sati dođemo do zacrtanog cilja na najvišem vrhu na planini Vidojevici. Nakon pauze i kraćeg odmora, planirano je da se do Rastovnice vratimo oko 18 sati – kaže Darko Žarić, predsednik Kluba, organizator i vodič akcije.

Poziva sve članove i građane da se priključe ovoj akciji i provedu dan u prirodi, a za planinare koji ne mogu da prepešače celu stazu, organizovan je odlazak do Pasjače koja je na 8 kilometara od polazne tačke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top