Za vikend akcija prokupačkih planinara, uspon na najviši vrh na Vidojevici

0

Tokom viikenda prokupački planinari okupljeni u Planinarsko-smučarskom klubu Toplica organizovaće marš do najvišeg vrha na Vidojevici na nadmorskoj visini od 1.155 metara, 20-ak kilometara udaljenog od polazne tačke.

Radi se o planiranoj akciji u kojoj, osim članova, mogu učestvovati svi zainteresovani građani, a od opreme je potrebno imati planinarske cipele ili patike, ranac i obavezno poneti vodu, sendvič i slatkiše.

U PSK Toplica ističu da se marš održava u okviru obeležavanja 16. godina od osnivanja Kluba i da je ovo 39. akcija od početka godine.

Polazi se u nedelju ujutru ispred našeg doma u selu Rastovnica u 8 sati. Planirano je da za oko 3 sata stignemo do Pasjačkog visa na 970 metara nadmorske visine, a oko 14 sati dođemo do zacrtanog cilja na najvišem vrhu na planini Vidojevici. Nakon pauze i kraćeg odmora, planirano je da se do Rastovnice vratimo oko 18 sati – kaže Darko Žarić, predsednik Kluba, organizator i vodič akcije.

Poziva sve članove i građane da se priključe ovoj akciji i provedu dan u prirodi, a za planinare koji ne mogu da prepešače celu stazu, organizovan je odlazak do Pasjače koja je na 8 kilometara od polazne tačke.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име