Jutros pre 7 sati kod sela Jugbogdanovac zapalio se autobus privatnog prevoznika u kome sem vozača nije bilo putnika, a koji je saobraćao od Niša ka Prokuplju. Brzom intervencijom prokupačkih vatrogasaca požar je ugašen, povređenih nije bilo, ali se tokom intervencije stvorila kilometarska kolona i zastoj na tom delu puta.

Prokupački vatrogasci su vatru gasili sa dva kamiona. Kako saznajemo, požar je izbio u zadnjem delu autobusa gde je motor, pa iako se još uvek ne zna šta je tačno uzrok požara, pretpostavlja se da je izbio zbog neispravne električne instalacije.

Dim je počeo u zadnjem delu autobusa, vozač je zaustavio vozilo i odmah su pozvani vatrogasci koji su vrlo brzo stigli iz Prokuplja. Pričinjena je materijalna šteta na autobusu, ali je sreća da niko nije povređen i da je autobus u tom trenutku bio bez putnika – kaže očevidac.

Inače, tokom intervencije vatrogasaca zbog velike frekvencije saobraćaja na ovom delu državnog puta, jer veliki broj ljudi putuje u tom periodu od Niša ka Prokuplju na posao, stvorila se kilometarska kolona, ali se nakon što je požar lokalizovan saobraćaj ubrzo normalizovao.

Uviđaj su izvršili merošinski policajci jer se nezgoda dogodila na delu koji oni pokrivaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *