yazilimweb tasarim
Home / HRONIKA / Zbog primanja mita uhapšeni policajci na punktu Merdare
Zbog primanja mita uhapšeni policajci na punktu Merdare

Zbog primanja mita uhapšeni policajci na punktu Merdare

Šestorica policajaca zaposlenih u Policijskoj stanici u Kuršumliji, kao i jedan penzionisani policajac, uhapšeni su zbog sumnje da su primali mito tokom kontrole osoba na punktu Merdare na Administrativnom prelazu Srbije sa Kosovom i Metohijom.

Hapšenje su izvršili policajci iz Sektora unutrašnje kontrole, a kako navode u policiji, uhapšeni su 50-godišnji D. R. i M. M, 51-godišnji S. P, 53-godišnjaci Lj. P. i M. S, 52-godišnji D. F. i penzionisani policajac 56-godišnji G. Ć.

Policajci su, kako se sumnja, od septembra 2019. do oktobra 2020. godine, prilikom kontrole osoba na Zajedničkoj tački prelaska Merdare od njih tražili i uzimali novac kako bi im omogućili prelazak iako nisu imali odgovarajuću dokumentaciju – kaže se u saopštenju policije.

Dodaju da se osumnjičeni terete i da su bez čekanja u redovima, uz novčanu naknadu, propuštali vozače autobusa i putničkih vozila.

Uhapšenim policajcima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top