yazilimweb tasarim
Home / MENI / Zbog ulaska navijača na teren kažnjen prokupački klub, za Upravu kazna prestroga
Zbog ulaska navijača na teren kažnjen prokupački klub, za Upravu kazna prestroga

Zbog ulaska navijača na teren kažnjen prokupački klub, za Upravu kazna prestroga

Zbog ulaska navijača na teren na utakmici 36. kola Srpske lige Istok između Topličanina i Jedinstva iz Paraćina, Disciplinska komisija FS RIS je kaznila klub iz Prokuplja sa 300.000 dinara, oduzimanjem 9 bodova u narednoj sezoni i sa 8 utakmica igranja na terenu koji je najmanje 30 km udaljen od ovog grada. Za upravu kluba kazna je, kažu, neprimerena i nadaju se smanjenju jer su već uložili žalbu drugostepenom organu.

Disciplinka komisija je strogo kaznila prokupački klub jer su navijači, navodno izrevoltirani odlukama sudije, 22. maja u 80. minutu, pri rezultatu 0:1 za goste, ušli na teren i napali sudiju. Veći incident je sprečila policija koja je uspela da smiri Prokupčane, ali je sudija nakon toga prekinuo susret.

Iz Uprave Topličanina poručuju da je sramota šta se sve dešavalo na toj utakmici, da je obeležio glavni sudija koji je navodno prestrogo pokazao 2 crvena kartona domaćim igračima, svirao penal za goste koji su oni promašili, a sve odluke su, po njima, išle na ruku igračima Jedinstva.

Komentar glavnog sudije koji je potpuno izgubio kontrolu na ovom susretu je i “samo me još Vučić nije zvao da pobede gosti”. To je rekao pred nekoliko igrača, sve vreme tendenciozno svirao u korist gostujuće ekipe. Redari su pokušali da spreče upad revoltiranih navijača, ali je sve kulminiralo desetak minuta pre kraja, nakon što je posle jedne potpuno nerazumne sudijske odluke kap prelila čašu – kažu u Upravi Topličanina.

Inače, ova utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj za OFK Topličanin jer su se oni kao ekipa sa začelja tabele nekoliko kola ranije već oprostili od tog ranga takmičenja, dok je za Paraćince ovo bila jedna od važnijih utakmica za opstanak u Srpskoj ligi.

Prokupčani su na kraju prvenstvo završili na 16. mestu sa 34 osvojena boda i od sledeće sezone se sele u niži, zonaški rang takmičenja, dok će klub iz Paraćina i ove sezone biti član Srpske lige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top