Zbog zaražavanja učenika koronom 5 odeljenja u 3 škole u Prokuplju prešlo na onlajn nastavu

0

Nakon što je kod više od dva učenika u odeljenju potvrđeno da su pozitivni na koronu, u 3 prokupačke škole – dve srednje i jednoj osnovnoj, ukupno 5 odeljenja prešlo je na onlajn nastavu. Oni će narednih 10 dana od kuće imati nastavu, a nakon toga će se, ukoliko nema novoobolelih, ponovo vratiti u školske klupe.

Gradski većnik Katarina Veljković kaže da se situacija prati na dnevnom nivou i da su sve škole upoznate i primenjuju instrukcije nadležnog Ministarstva prosvete, te da postupaju u skladu sa tim.

Mi do danas imamo ukupno 5 odeljenja na onlajn nastavi na teritoriji Prokuplja. Tri odeljenja su iz Gimnazije i po jedno iz srednje Poljoprivredne škole i Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“. Grad je preduzeo sve mere i u svim školama su obezbeđena dezinfekciona sredstva i ostale aktivnosti na sprečavanju širenja zaraze – kaže Veljkovićeva.

Inače, na teritoriji Prokuplja i čitave Toplice situacija sa koronom se sve više komplikuje i svakog dana je sve veći broj novoinficiranih, kao i pacijenata kojima je neophodno bolničko lečenje.

Tokom poslednjih 24 sata obavljena su 64 pregleda građana sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na kovid. U kovid objektima Opšte bolnice u Prokuplju hospitalizovana su 16 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje –teškom kliničkom slikom – kažu u Bolnici.

Ističu da je na kiseoničkoj potpori trenutno 10 pacijenata.

Pošalji komentar

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име